Spelmissbrukare

Ingen väljer mig

 

Hej, jag heter Pikachu och jag är spelmissbrukare…Jag vet vad ni här inne tänker, ”jag känner igen den där snubben, men jag kan för allt i världen inte sätta fingret på från vad”. Varför? Jo det är så att jag en gång var känd.

En svunnen tid då det fanns någon som satte sin tillit, sitt hopp, sin tro till mig. En tid då ”jag väljer dig” var min quee? att äntra scenen till publikens jubel. Jag och Ash turnerade land och rike runt, vi var ostoppbara, trodde jag i alla fall…

Se en dag började intresset att minska. Barn sprang inte längre efter mig på gatan i hopp om att få en autograf, biopremiärsinbjudningarna blev färre och färre, jag var inte längre den som tjejerna ville ligga med på klubben, jag fick inte ens ett erbjudande om att medverka i den femte säsongen av ”I’m a celebrity get me out of here”, med motivationen att jag inte appellerade till publiken längre. När Super Mario smash bros kom ut, då jävlar tänkte jag att nu är jag tillbaka, men nej, det var aldrig någon som valde mig.

Ash den jäveln drog vid första snedsteget och pengarna tog han med sig. Jag trodde aldrig att jag aldrig skulle få uppleva gemenskap eller lycka igen, tills den kom till mig, den sista kändisgåvan som jag i efterhand fått reda på egentligen var ämnad för Donkey Kong som bor längre ner på min gata, det var inte en telefon, det var inte en dator, det var en skänk från ovan, det var en iphone!

Det började med angry birds, ett till synes harmlöst spel, med små söta ”arga” fåglar som flyger i luften, dessa fåglar kom till sist att bli mitt fall. Nästa steg var fruit ninja, den glädjen jag kände när jag de första gångerna drog min tass över skärmen och såg hur plommonsaft och äppleklyftor spred sig likt ett fyrverkeri. Men glädjen var kortvarig och jag fann mig själv snart letandes efter nya kickar. Spelen kom och gick, inget kunde längre göra mig lycklig.

Jag blev skuldsatt. 7 kronor som framstår som en oväsentlig summa, men många bäckar små… Skammen, nära och kära försvann. Jag gick från att ha tusentals vänner och fans till att inte ens kunna hitta en utmanare för en omgång word feud eller quizkampen.

Ja, detta är min historia. Min kamp. Men förändringarnas vindar blåser över landet. För nu tänker jag återigen bli allra bäst, jag tänker bygga upp mitt lag. För det är återigen min tur att bli vald.

Lina Asp