Kommentar berättelse

Studentkommentarer berättelse

 

De skrivna texterna blev jag nöjd med även om den vinklade versionen var väldigt annorlunda från de tre andra. På något sätt tycker jag ändå att det är samma berättelse, det är samma händelse sett ur helt nya ögon. Från en liten skolflicka på 15 år till en knarklangare på ungefär 40, steget där emellan är rätt mäktigt och därför krävs det nästan att berättelserna blir väldigt olika.

 

På det stora hela är jag någorlunda nöjd men det finns flera saker som jag måste jobba med. Först och främst måste jag strukturera upp mitt skrivande och göra en textstomme nästa gång så att jag kan testa om idéerna håller.

 

Jag måste först och främst säga att jag verkligen tyckte att detta var en rolig övning att få. Att få utlopp för sin kreativa sida genom att skriva berättelser var både kul och nyttigt. Att skriva en berättelse i fyra olika versioner var ett bra sätt att få träna sitt skrivande, då även om det var fyra versioner så ska de fortfarande vara samma berättelse i grunden. Medans jag skrev de olika versionerna fick jag hela tiden återgå till min grundversion (den långa) för att ändra i den. Detta gjorde att den ursprungliga versionen verkligen blev genomtänkt i slutändan. Jag tycker att den svåraste versionen att skriva var den sammanfattande på 200 ord, då den kändes väldigt fattig och tråkig när man var tvungen att ta bort alla målande beskrivningar och tankar som inte var nödvändiga för handlingen, men väldigt viktiga för själva charmen och engagemanget med berättelsen.

 

Denna övning har varit väldigt lärorik trots att vi inte hade så jätte mycket tid att skriva våra olika versioner. Den fick mig att verkligen inse hur många olika sätt man kan presentera en och samma sak, utan att behöva ändra innehållet, utan istället anpassa det efter ett visst perspektiv eller ordning. Så det har varit väldigt givande. Jag tyckte det var ganska svårt att få ihop en bra text på så kort tid, och jag känner att jag hade kunnat göra lite förbättringar i min berättelse om jag hade haft tid till det. Men å andra sidan var det nog inte berättelsen i sig som var det viktiga, utan att jag lärde mig att presentera en trovärdig berättelse i olika versioner och perspektiv.

 

Det var roligt och annorlunda att skriva berättelse. Efter flera år av akademiskt skrivtänk var det svårt att ställa om till ett kreativt skrivande med språkliga finesser. Jag tyckte framförallt det var svårt att bestämma mig för vad jag skulle skriva om. Det kom upp en del idéer men jag visste inte vad som skulle fungera och hur långt min fantasi skulle räcka. När jag till slut hade bestämt mig för vad jag skulle skriva om flöt det ändå på hyfsat bra.